Cheeseburgerové jarní závitky
- Celková doba 45 min
- 35 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
800 g Tepelně opracované mleté hovězí maso
200 g Plátkový sýr do hamburgerů
10 g Houby shiitake
1 Velká bílá cibule
1 Mrkev
Sůl, pepř
1 ston. Zelená cibule nebo čínská jarní cibulka
1 sáč. Těsto na jarní závitky (nebo pláty brik těsta překrojené na polovinu)
1 Vaječný bílek
Na sladkokyselou omáčku
2 čl Kukuřičný škrob
140 g Kečup
12 cl Voda
60 ml Bílý ocet
180 g Cukr
50 ml Solená sójová omáčka
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Houby shiitake namočte na 15 minut do misky s teplou vodou. Bílou cibuli nakrájejte na jemno. Nastrouhejte mrkev. Nakrájejte jarní nebo zelenou cibulku.
Fáze 2 /6
Mleté hovězí maso dejte do misky. Přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, jarní nebo zelenou cibulku. Dochuťte pepřem. Přidejte trochu soli. Namočené houby shiitake vložte do síta, sceďte a propláchněte pod čistou vodou. Vymačkejte je mezi rukama, nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Dobře promíchejte.
Fáze 3 /6
Položte čtverečky těsta na závitky na pracovní plochu. Okraje potřete bílkem. Do středu každého čtverečku těsta položte plátek čedaru. Do středu každého plátku dejte 1 polévkovou lžíci náplně. Strany přeložte směrem do středu. Okraj těsta přeložte přes náplň a srolujte do tvaru doutníku. Přitom zatáhněte trochu směrem k sobě a těsto utáhněte. V případě potřeby přilepte trochou vejce. Závitky položte na vál mírně posypaný kukuřičným škrobem. Postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou náplň. Postavte stranou.
Fáze 4 /6
Na sladkokyselou omáčku: V rendlíku smíchejte kukuřičný škrob, kečup, vodu, bílý ocet, cukr a sójovou omáčku. Omáčku přiveďte k varu a za občasného míchání nechte zhoustnout. Nechte ji vychladnout.
Fáze 5 /6
Jarní závitky potřete trochou oleje. Položte je na standardní plech fritézy Easy Fry a nastavte program HRANOLKY přibližně na 10 minut při teplotě 200 °C. Chcete-li, aby měly zlatavější barvu, pečte je o několik minut déle.
Fáze 6 /6
Podávejte se sladkokyselou omáčkou, majonézou, sójovou omáčkou a dekorativními listy salátu.