Cheeseburgerové jarní závitky
- Celková doba 45 min
- 35 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
800 g Tepelně opracované mleté hovězí maso
200 g Plátkový sýr do hamburgerů
10 g Houby shiitake
1 Velká bílá cibule
1 Mrkev
Sůl, pepř
1 ston. Zelená cibule nebo čínská jarní cibulka
1 sáč. Těsto na jarní závitky (nebo pláty brik těsta překrojené na polovinu)
1 Vaječný bílek
Na sladkokyselou omáčku
2 čl Kukuřičný škrob
140 g Kečup
12 cl Voda
60 ml Bílý ocet
180 g Cukr
50 ml Solená sójová omáčka
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Houby shiitake namočte na 15 minut do misky s teplou vodou. Bílou cibuli nakrájejte na jemno. Nastrouhejte mrkev. Nakrájejte jarní nebo zelenou cibulku.
10g Houby shiitake 1 Velká bílá cibule 1 Mrkev 1ston. Zelená cibule nebo čínská jarní cibulka
Fáze 2 /6
Mleté hovězí maso dejte do misky. Přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, jarní nebo zelenou cibulku. Dochuťte pepřem. Přidejte trochu soli. Namočené houby shiitake vložte do síta, sceďte a propláchněte pod čistou vodou. Vymačkejte je mezi rukama, nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Dobře promíchejte.
800g Tepelně opracované mleté hovězí maso 10g Houby shiitake 1 Velká bílá cibule 1 Mrkev Sůl, pepř 1ston. Zelená cibule nebo čínská jarní cibulka
Fáze 3 /6
Položte čtverečky těsta na závitky na pracovní plochu. Okraje potřete bílkem. Do středu každého čtverečku těsta položte plátek čedaru. Do středu každého plátku dejte 1 polévkovou lžíci náplně. Strany přeložte směrem do středu. Okraj těsta přeložte přes náplň a srolujte do tvaru doutníku. Přitom zatáhněte trochu směrem k sobě a těsto utáhněte. V případě potřeby přilepte trochou vejce. Závitky položte na vál mírně posypaný kukuřičným škrobem. Postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou náplň. Postavte stranou.
200g Plátkový sýr do hamburgerů 1sáč. Těsto na jarní závitky (nebo pláty brik těsta překrojené na polovinu) 1 Vaječný bílek 2čl Kukuřičný škrob
Fáze 4 /6
Na sladkokyselou omáčku: V rendlíku smíchejte kukuřičný škrob, kečup, vodu, bílý ocet, cukr a sójovou omáčku. Omáčku přiveďte k varu a za občasného míchání nechte zhoustnout. Nechte ji vychladnout.
2čl Kukuřičný škrob 140g Kečup 12cl Voda 60ml Bílý ocet 180g Cukr 50ml Solená sójová omáčka
Fáze 5 /6
Jarní závitky potřete trochou oleje. Položte je na standardní plech fritézy Easy Fry a nastavte program HRANOLKY přibližně na 10 minut při teplotě 200 °C. Chcete-li, aby měly zlatavější barvu, pečte je o několik minut déle.
Fáze 6 /6
Podávejte se sladkokyselou omáčkou, majonézou, sójovou omáčkou a dekorativními listy salátu.
Na sladkokyselou omáčku 50ml Solená sójová omáčka