Vepřová pečeně s ananasem
- Celková doba 2 hod.
- 30 min
Příprava - 1 hod. 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
6 os.
1 Ananas
Sůl, pepř
2 čl Provensálské bylinky
1.8 kg Vepřová pečeně
4 pl. Olivový olej
3 Červené papriky
2 Červené cibule
Příprava
Fáze 1 /3
Z ananasu odstraňte slupku. Polovinu ananasu nakrájejte na plátky asi 5 mm silné. Plátky znovu rozkrojte na polovinu. Poté nakrájejte zbytek ananasu na kostičky. Omyjte papriky, oloupejte cibuli a veškerou zeleninu nakrájejte na kostičky o velikosti asi 3 cm.
Fáze 2 /3
Do přístroje vložte grilovací mřížku a pánev vyložte pečicím papírem, abyste zakryli boky.
Fáze 3 /3
Osolte a opepřete a do masa vmasírujte provensálské bylinky. Potřete olejem, pak nařízněte vrchní část, aby bylo možné rozpůlené plátky ananasu zasunout do masa. Vložte je do pánve a nastavte program PEČENÉ MASO při teplotě 170 °C. Po 30 minutách pečení masa přidejte na pánev kolem masa zeleninu, postříkejte zbytkem oleje, osolte a opepřete a pokračujte v pečení až do skončení programu.