Vepřová pečeně na medu
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 40 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
80 g Med
8 cl Pomerančový džus
150 g Hnědý cukr
1 Vepřová pečeně (700 g)
2 pl. Rostlinný olej
6 Hřebíček
Příprava
Fáze 1 /4
Chcete-li připravit marinádu, nalijte všechny ingredience do hrnce. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezískáte velmi hustý sirup. Dejte stranou.
Fáze 2 /4
Připravte pečeni. Maso potřete olejem a ostrým nožem do něj udělejte zářezy.
Fáze 3 /4
Vložte pečeni do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření. Po 30 minutách potřete tuk 3 lžícemi marinády a operaci opakujte 3x každých 5 minut.
Fáze 4 /4
Vychutnávejte ještě horké.
