Veganská zmrzlina s datlovým karamelem
- Celková doba 8 hod. 16 min
- 15 min
Příprava - 1 min
Vaření - 8 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
15 cl Kokosové mléko
100 g Kostky ledu
85 g Kešu oříšky
150 g Datle Medjool
30 g Kokosový cukr (nebo hnědý cukr)
5 cl Voda
2 špet. Fleur de sel (nebo vločky mořské soli)
Příslušenství
Cestovní láhev 400 ml Cestovní láhev 700 ml
Příprava
Fáze 1 /4
Kokosové mléko zmrazte na 4 hodiny ve tvořítku na kostky ledu.
Fáze 2 /4
V hrnci v malém množství vody povařte na mírné teplotě ořechy a datle asi po dobu 10 minut nebo dokud se voda nevstřebá. Směs dejte stranou vychladnout.
Fáze 3 /4
Do přístroje dejte kostky ledu, mražené kostky kokosového mléka, směs datlí a ořechů, vodu a sůl. Našroubujte čepele na láhev OTG a připevněte ji k základně. Vše rozmixujte.
Fáze 4 /4
Je-li to nutné, mixujte ještě jednou. Směs nalijte do formy a před podáváním ji dejte asi na 4 hodiny do mrazáku. Pokud chcete, můžete je ozdobit trochou tekutého rostlinného karamelu.