Udon polévka s houbami
- Celková doba 18 min
- 12 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 pl. Olej z opraženého sezamu
6 Zelený chřest, oloupaný, nakrájený na 4 kusy
6 Houby shiitake, rozpůlené
1 Hlíva ústřičná, nakrájená na plátky
1 Hlávka bok choy zelí, nakrájená na 6 kusů
6 pl. Slaná sójová omáčka
1.2 l Bílý miso vývar
2 čl Nasekaný česnek
3 čl Strouhaný čerstvý zázvor
200 g Čerstvé udon nudle
3 pl. Nasekaný čerstvý koriandr
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
2pl. Olej z opraženého sezamu 6 Zelený chřest, oloupaný, nakrájený na 4 kusy 6 Houby shiitake, rozpůlené 1 Hlíva ústřičná, nakrájená na plátky 1 Hlávka bok choy zelí, nakrájená na 6 kusů 6pl. Slaná sójová omáčka 1.2l Bílý miso vývar 2čl Nasekaný česnek 3čl Strouhaný čerstvý zázvor 200g Čerstvé udon nudle 3pl. Nasekaný čerstvý koriandr
Fáze 2 /6
Do nádoby vlijte polovinu oleje.
2pl. Olej z opraženého sezamu
Fáze 3 /6
Restujte chřest, houby a bok choy zelí po dobu 2 minut.
6 Zelený chřest, oloupaný, nakrájený na 4 kusy 6 Houby shiitake, rozpůlené 1 Hlíva ústřičná, nakrájená na plátky 1 Hlávka bok choy zelí, nakrájená na 6 kusů
Fáze 4 /6
Přidejte zbývající přísady kromě koriandru a udon nudlí.
6pl. Slaná sójová omáčka 1.2l Bílý miso vývar 2čl Nasekaný česnek 3čl Strouhaný čerstvý zázvor
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Přidejte udon nudle a udržujte v teple po dobu 2 minut. Podávejte s koriandrem.
200g Čerstvé udon nudle 3pl. Nasekaný čerstvý koriandr