Tagliatelle s houbami, pancettou a mozzarellou
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Houby (líšky, hlíva, hřiby apod.)
12 plá. Pancetta
2 kopeček Mozzarella
8 list Šalvějové lístky (volitelně)
2 strou. Česnek
2 hrud. Sádlo (nebo rostlinný olej)
Sůl, pepř
Muškátový oříšek
20 cl Smetana ke šlehání
500 g Čerstvé tagliatelle
6 g Strouhaný sýr Grana Padano
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /8
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /8
Omyjte houby a největší kousky nakrájejte na 2 až 3 kusy. Plátky pancetty nakrájejte na proužky. Mozzarellu sceďte a nakrájejte na velké kostky. Šalvěj opláchněte a nasekejte. Česnek oloupejte a nakrájejte.
Fáze 3 /8
Rozpalte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Rozpusťte sádlo.
Fáze 4 /8
Přidejte houby, česnek a pancettu. Vařte, dokud houby nezměknou, a pravidelně míchejte.
Fáze 5 /8
Osolte a opepřete. Posypte pokrm trochou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Přidejte smetanu. Přiveďte k mírnému varu a promíchejte, aby se smetana rozpustila. Přikryjte pokličkou a udržujte v teple na velmi mírném ohni, zatímco se vaří těstoviny.
Fáze 6 /8
Do hrnce nalijte 3 litry vody. Přikryjte poklicí a přiveďte k varu.
Fáze 7 /8
Osolte. Dejte těstoviny do vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte na mírném varu podle doby uvedené na obalu.
Fáze 8 /8
Těstoviny sceďte a vraťte je zpět do hrnce. Přelijte je omáčkou. Přidejte šalvěj a kostky mozzarelly. Zamíchejte, servírujte a posypte troškou nastrouhaného sýra Grana Padano.