Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Treska ve středomořském stylu

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 25 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 6 Filety tresky (po cca 150 g)

  • 75 g Černé olivy bez pecky

  • Kůra a šťáva z 1 citrónu

  • 1.5 čl Mleté chilli

  • 2 strou. Sekaný česnek

  • 15 cl Balzamikový ocet

  • 1 čl Olivový olej

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /5

Olivy nakrájejte na plátky. V misce smíchejte olivy s citrónovou kůrou, mletým chilli, česnekem, balzamikovým octem a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.

  • 75g Černé olivy bez pecky
  • Kůra a šťáva z 1 citrónu
  • 1.5čl Mleté chilli
  • 2strou. Sekaný česnek
  • 15cl Balzamikový ocet
  • 1čl Olivový olej
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /5

Tresku potřete citrónovou šťávou a olivovým olejem.

  • 6 Filety tresky (po cca 150 g)

Fáze 3 /5

Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program RYBY na 10 minut při teplotě 180 °C. Desku v nádobě č. 1 zakryjte alobalem a na něj dejte tresku. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program RYBY na 10 minut při teplotě 180 °C. Desku v nádobě č. 2 zakryjte alobalem a na něj dejte tresku. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.

Fáze 4 /5

Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo možné maso snadno vidličkou odloupnout.

Fáze 5 /5

Tresku podávejte se směsí s olivami. Podávejte s cuketovými hranolky.