Treska ve středomořském stylu
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Filety tresky (po cca 150 g)
75 g Černé olivy bez pecky
Kůra a šťáva z 1 citrónu
1.5 čl Mleté chilli
2 strou. Sekaný česnek
15 cl Balzamikový ocet
1 čl Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Olivy nakrájejte na plátky. V misce smíchejte olivy s citrónovou kůrou, mletým chilli, česnekem, balzamikovým octem a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 2 /5
Tresku potřete citrónovou šťávou a olivovým olejem.
Fáze 3 /5
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program RYBY na 10 minut při teplotě 180 °C. Desku v nádobě č. 1 zakryjte alobalem a na něj dejte tresku. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program RYBY na 10 minut při teplotě 180 °C. Desku v nádobě č. 2 zakryjte alobalem a na něj dejte tresku. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 4 /5
Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo možné maso snadno vidličkou odloupnout.
Fáze 5 /5
Tresku podávejte se směsí s olivami. Podávejte s cuketovými hranolky.