Vaječné kari ve stylu Kerala - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vaječné kari ve stylu Kerala

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    5 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 1 pl. Kokosový olej

  • 0.5 čl Hořčičná semínka

  • 0.5 čl Fenyklová semínka

  • 1 Oloupaná cibule

  • 200 g Nakrájená rajčata

  • 1.5 cm Kořen zázvoru, oloupaný a nasekaný

  • 0.5 pl. Kari koření

  • 0.5 pl. Kurkuma

  • 7.5 cl Voda

  • 2 Vejce natvrdo

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

  • 1pl. Kokosový olej
  • 0.5čl Hořčičná semínka
  • 0.5čl Fenyklová semínka
  • 1 Oloupaná cibule
  • 200g Nakrájená rajčata
  • 1.5cm Kořen zázvoru, oloupaný a nasekaný
  • 0.5pl. Kari koření
  • 0.5pl. Kurkuma
  • 7.5cl Voda
  • 2 Vejce natvrdo

Fáze 2 /8

Nakrájejte cibuli.

  • 1 Oloupaná cibule

Fáze 3 /8

Do hrnce nalijte olej.

  • 1pl. Kokosový olej

Fáze 4 /8

Osmahněte hořčičná a fenyklová semínka. Přidejte cibuli a 2 minuty restujte.

  • 0.5čl Hořčičná semínka
  • 0.5čl Fenyklová semínka
  • 1 Oloupaná cibule

Fáze 5 /8

Přidejte rajčata, zázvor, kari a kurkumu. Zalijte vodou. Dochuťte solí a pepřem.

  • 200g Nakrájená rajčata
  • 1.5cm Kořen zázvoru, oloupaný a nasekaný
  • 0.5pl. Kari koření
  • 0.5pl. Kurkuma
  • 7.5cl Voda

Fáze 6 /8

Vaření pod tlakem: 6 minut

Fáze 7 /8

Přidejte vejce a 3 minuty povařte.

  • 2 Vejce natvrdo

Fáze 8 /8

Ozdobte koriandrem a podávejte.