Vaječné kari ve stylu Kerala
- Celková doba 15 min
- 5 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 pl. Kokosový olej
0.5 čl Hořčičná semínka
0.5 čl Fenyklová semínka
1 Oloupaná cibule
200 g Nakrájená rajčata
1.5 cm Kořen zázvoru, oloupaný a nasekaný
0.5 pl. Kari koření
0.5 pl. Kurkuma
7.5 cl Voda
2 Vejce natvrdo
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
1pl. Kokosový olej 0.5čl Hořčičná semínka 0.5čl Fenyklová semínka 1 Oloupaná cibule 200g Nakrájená rajčata 1.5cm Kořen zázvoru, oloupaný a nasekaný 0.5pl. Kari koření 0.5pl. Kurkuma 7.5cl Voda 2 Vejce natvrdo
Fáze 2 /8
Nakrájejte cibuli.
1 Oloupaná cibule
Fáze 3 /8
Do hrnce nalijte olej.
1pl. Kokosový olej
Fáze 4 /8
Osmahněte hořčičná a fenyklová semínka. Přidejte cibuli a 2 minuty restujte.
0.5čl Hořčičná semínka 0.5čl Fenyklová semínka 1 Oloupaná cibule
Fáze 5 /8
Přidejte rajčata, zázvor, kari a kurkumu. Zalijte vodou. Dochuťte solí a pepřem.
200g Nakrájená rajčata 1.5cm Kořen zázvoru, oloupaný a nasekaný 0.5pl. Kari koření 0.5pl. Kurkuma 7.5cl Voda
Fáze 6 /8
Vaření pod tlakem: 6 minut
Fáze 7 /8
Přidejte vejce a 3 minuty povařte.
2 Vejce natvrdo
Fáze 8 /8
Ozdobte koriandrem a podávejte.