Thajské krevetové krokety s červeným zelím - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Thajské krevetové krokety s červeným zelím

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 36 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    16 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 1 Žloutek

  • 1 pl. Hořčice

  • 15 cl Slunečnicový olej

  • 0.5 čl Červená chilli pasta

  • 0.5 Limetková šťáva

  • 0.25 Kůra z mauricijské limetky

  • 1 Jarní cibulka

  • 5 vět. Koriandr

  • 250 g Oloupané krevety

  • 1 pl. Kukuřičný škrob

  • 1 čl Rybí omáčka

  • 1 čl Červená chilli pasta

  • 0.5 Limetka

  • 1 Vejce

  • 150 g Japonská strouhanka (panko)

  • 1 čl Rybí omáčka

  • 1 pl. Rýžový ocet

  • 1 čl Sójová omáčka

  • 1.5 pl. Olivový olej

  • 0.25 Červené zelí

  • 3 vět. Thajská bazalka

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /7

Oddělte zelenou a bílou část jarní cibulky. Zelenou část nakrájejte na tenké plátky. Dejte stranou na později.

  • 1 Jarní cibulka

Fáze 2 /7

Připravte si náplň. Do mixéru dejte oloupané krevety, bílé části z jarní cibulky, koriandr, kukuřičnou mouku, vejce, polovinu rybí omáčky, červené chilli a kůru z poloviny limetky. Mixujte 3 minuty, dokud směs nevytvoří pastu. Vyjměte náplň z mixéru a přidejte nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Náplň dejte stranou alespoň na 30 minut do lednice.

  • 1 Jarní cibulka
  • 5vět. Koriandr
  • 250g Oloupané krevety
  • 1pl. Kukuřičný škrob
  • 1čl Rybí omáčka
  • 1čl Červená chilli pasta
  • 0.5 Limetka
  • 1 Vejce

Fáze 3 /7

Mezitím si připravte pikantní omáčku. Dejte žloutek do středně velké misky a přidejte hořčici. Vše prošlehejte, po troškách přidávejte olej. Jakmile směs vytvoří majonézu, přidejte chilli pastu, šťávu z poloviny limetky a kůru z mauricijské limetky. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte. Přendejte do servírovací mísy a vychlaďte v lednici.

  • 1 Žloutek
  • 1pl. Hořčice
  • 15cl Slunečnicový olej
  • 0.5čl Červená chilli pasta
  • 0.5 Limetková šťáva
  • 0.25 Kůra z mauricijské limetky

Fáze 4 /7

Připravte si červené zelí. Ve velké míse smíchejte rybí omáčku s rýžovým octem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Z červeného zelí otrhejte listy, pár jich položte na prkénko a nakrájejte na tenké proužky. K nakrájení můžete také použít kolébkový nůž. Z thajské bazalky utrhněte lístky a nakrájejte na malé kousky. Do mísy přidejte zelí a bazalku a promíchejte stěrkou. Nechejte marinovat 10 až 15 minut v lednici.

  • 1čl Rybí omáčka
  • 1pl. Rýžový ocet
  • 1čl Sójová omáčka
  • 1.5pl. Olivový olej
  • 0.25 Červené zelí
  • 3vět. Thajská bazalka

Fáze 5 /7

Vyndejte si krevetovou náplň a tvarujte kuličky. Lehce je rozdrťte na malé placičky a obalte panko strouhankou.

  • 150g Japonská strouhanka (panko)

Fáze 6 /7

Umístěte placičky do fritézy Easy Fry na podložku. Spusťte program NUGETKY na 180 °C na 16 minut.

  • Základní grilovací deska

Fáze 7 /7

Po stranách servírovacích talířů naneste červenou chilli majonézu. Přidejte marinované zelí a zakončete krevetovými kroketami. Dobrou chuť!