Sušená jablka
- Celková doba 3 hod. 10 min
- 10 min
Příprava - 3 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
2 Jablka Golden Delicious
0.5 Citrón
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /5
Jablka opláchněte, ale neloupejte. Jablka zbavte jadřinců a odstraňte z nich všechna jadérka.
Fáze 2 /5
Jablka nakrájejte na mandolíně na plátky silné 2 mm. Na jablka ihned vymačkejte šťávu z citronu, abyste zabránili oxidaci. Jablka rozložte na pečicí mřížku a do fritovacího koše tak, aby se nepřekrývala.
Fáze 3 /5
Přístroj zapněte. Zvolte program DEHYDRATE (sušení) při 60 °C a nastavte dobu sušení na 3 hodiny. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 4 /5
V polovině sušení otočte polohu mřížky v troubě.
Fáze 5 /5
Na konci sušení položte jablka na mřížku a nechte důkladně oschnout.