Sušené ovoce
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
0.5 Citrón
1 Velké jablko
Příprava
Fáze 1 /4
Vymačkejte polovinu citrónu a šťávu nalijte do misky se studenou vodou.
Fáze 2 /4
Umyjte jablko, pomocí vykrajovače odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte na co nejtenčí plátky (asi 2 mm), ideálně kráječem. Plátky postupně namáčejte v citrónové vodě, poté je nechte oschnout na čisté látkové nebo papírové kuchyňské utěrce.
Fáze 3 /4
Plátky poskládejte blízko sebe na obě grilovací mřížky fritézy Easy Fry Oven & Grill tak, aby se navzájem nepřekrývaly. Grilovací mřížky vložte do horní a prostřední přihrádky. Zavřete dvířka.
Fáze 4 /4
Nastavte program SUŠENÍ na 6 hodin při teplotě 60 °C. Po skončení programu zkontrolujte texturu jablek. V případě nutnosti pokračujte v sušení ještě 1 nebo 2 hodiny, dokud nebudou jablka křupavá.