Rychlý rýžový nákyp s karamelem
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
60 g Krátkozrnná rýže
150 ml Voda
40 g Slaný karamel (nebo tekutý)
180 ml Plnotučné mléko
10 g Cukr
8 g Kukuřičná mouka
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si přísady.
60g Krátkozrnná rýže 150ml Voda 40g Slaný karamel (nebo tekutý) 180ml Plnotučné mléko 10g Cukr 8g Kukuřičná mouka
Fáze 2 /6
V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s trochou mléka.
180ml Plnotučné mléko 8g Kukuřičná mouka
Fáze 3 /6
Zbytek mléka, cukr, karamel a kukuřičný škrob s mlékem nalijte/nasypte do hrnce. Přiveďte k varu, aby směs zhoustla. Ponechávejte vše stále na stejné straně.
180ml Plnotučné mléko 10g Cukr 8g Kukuřičná mouka
Fáze 4 /6
Bez oplachování do hrnce přidejte rýži a vodu.
60g Krátkozrnná rýže 150ml Voda
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Přidejte mléko/karamel. Promíchejte. Na dno skleněných nádobek dejte karamel.