Sladká dýňová polévka (Hobakjuk)
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Přísady
6 os.
600 g Dýně
40 cl Voda
1 čl Sůl
3 pl. Moučkový cukr
100 g Lepkavá rýžová mouka
0.5 čl Mletý zázvor
12 cl Velmi horká voda
2 pl. Olivový olej
30 g Piniové oříšky
30 g Sušené bobule goji
Příprava
Fáze 1 /7
Dýni oloupejte a zbavte semínek, poté nakrájejte na 3 cm kostky.
Fáze 2 /7
Do mixéru přidejte dýni, vodu, sůl a cukr. Zavřete víko a spusťte program.
Fáze 3 /7
Polévku odstavte a umyjte nádobu mixéru.
Fáze 4 /7
V nádobě smíchejte rýžovou mouku a zázvor. Vodu přiveďte k varu a rychle ji zalijte moukou. Intenzivně míchejte stěrkou, dokud nezískáte lepivé, elastické těsto. Těsto nechte 10 minut odpočinout. Z těsta pak rukama tvarujte 10g kuličky. Aby se těsto nelepilo, můžete použít trochu mouky.
Fáze 5 /7
Vaření kuliček z rýžové mouky: do mísy mixéru nalijte 1,2 litru vody a přidejte kuličky. Zavřete víko a spusťte program.
Fáze 6 /7
Kuličky sceďte a v míse smíchejte s olejem.
Fáze 7 /7
Podávejte dýňovou polévku horkou a rozdělte kuličky z rýžové mouky mezi misky. Posypte piniovými oříšky a plody goji.