Hovězí wok v japonském stylu se shiitake a pórkem
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 pl. Tekutý med
2 pl. Sójová omáčka
1 pl. Rýžový ocet
1 strou. Česnek
300 g Hovězí maso na plátky
1 pl. Neutrální olej
Pepř
1 pl. Neutrální olej
100 g Houby shiitake
1 Bílá část pórku
1 pl. Sezamový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
V míse smíchejte med, sójovou omáčku, rýžový ocet a nasekaný stroužek česneku.
Fáze 2 /7
Přidejte plátky hovězího masa a zamíchejte. Nechte marinovat, zatímco připravíte přílohu.
Fáze 3 /7
Rozpalte wokpánev na střední teplotu a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená, než začnete ingredience opékat.
Fáze 4 /7
Přidejte olej, poté opékejte houby shiitake a plátky pórku na vysoké teplotě po dobu 3 minut. Osolte a opepřete. Pokud hrozí, že se zelenina začne připalovat nebo vysychat, přidejte pár polévkových lžic vody. Po dovaření zeleniny přidejte sezamový olej a dejte stranou na teplé místo.
Fáze 5 /7
Příprava masa: Do stále horké wokpánve nalijte olej a poté přidejte okapané kousky masa. Rychle opékejte po dobu 3 minut a otočte je, aby byly dozlatova ze všech stran.
Fáze 6 /7
Přilijte marinádu a pokračujte v přípravě po dobu 2 minut. Marináda se zredukuje a vytvoří omáčku. Opepřete dle chuti.
Fáze 7 /7
Podávejte s nudlemi a ihned si vychutnejte.