Ruský cheesecake se sušeným ovocem
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
3 Velká vejce
600 g Tvaroh nebo sýr cottage
100 g Cukr
80 g Kysaná nebo tučná smetana
1 kůra Citrón
60 g Rozinky
40 g Nasekaná kandovaná pomerančová kůra
2 pl. Hladká mouka
5 g Máslo
3 pl. Moučkový cukr
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Oddělte bílky od žloutků.
Fáze 2 /5
Smíchejte tvaroh, cukr, vaječné žloutky a kysanou smetanu. Přidejte strouhanou citrónovou kůru, rozinky, kandovanou pomerančovou kůru a hladkou mouku. Vše smíchejte.
Fáze 3 /5
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přimíchejte jej opatrně do těsta.
Fáze 4 /5
Dno a boky zapékací nádoby vytřete máslem a nalijte do ní těsto.
Fáze 5 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte žluté nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 30 minut. Nechte cheesecake vychladnout, potom ho vyklopte na talíř a posypte moučkovým cukrem. Nakonec ho nakrájejte a můžete servírovat.