Rizoto s liškami
Tefal
Recept od Tefal

Rizoto s liškami

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 16 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 200 g Rýže arborio na rizoto

  • 60 g Šalotka, jemně nasekaná

  • 4 pl. Olivový olej

  • 400 ml Voda

  • 60 ml Bílé víno

  • 200 g Lišky (na půlky)

  • 2 pl. Mascarpone

  • 2 pl. Strouhaný parmazán

  • Sůl a pepř

  • 1 pl. Petržel, nasekaná

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /8

Nasekejte šalotky.

Fáze 3 /8

Nasekejte petržel.

Fáze 4 /8

Do nádoby nalijte polovinu oleje.

Fáze 5 /8

Osmahněte lišky na oleji. Dejte stranou. Nalijte zbytek oleje, přidejte rýži a šalotku. Míchejte, dokud rýže nezhnědne.

Fáze 6 /8

Přidejte vodu, bílé víno a lišky. Přidejte koření.

Fáze 7 /8

Doba vaření: 6 minut

Fáze 8 /8

Přidejte mascarpone. Zamíchejte. Posypejte parmazánem a petrželí.