Vaječná omeleta s liškami
- Celková doba 30 min
- 5 min
Příprava - 10 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Přísady
2 os.
4 ks Vejce
70 g Máslo
20 g Parmezán
1 ks Lišky
1 ks Voda
Tymián
Pažitka
Sůl
Pepř
Olivový olej
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /6
Pokud nemáte čerstvé lišky jako já, použijte sušené a ty si namočte do vody cca na 15-20 minut před začátkem vaření. Poté zceďte.
Fáze 2 /6
Nasekejte si pažitku nadrobno a otrhejte lístečky tymiánu. Obojí dejte stranou.
Fáze 3 /6
Nechejte si rozpálit pánev na střední žár a na ní rozpustit máslo. Přidejte lišky, lístky tymiánu, sůl, pepř, parmazán a panáka vody. Opečte a nechte zredukovat na krémovou omáčku.
Fáze 4 /6
V misce si vyšlehejte vejce se solí a pepřem.
Fáze 5 /6
Rozpalte pánev Tefal Ingenio. Na ní nechejte rozpustit poctivou porci másla, tak aby pokrylo celou plochu pánve. Přidejte připravené vejce a lehce míchejte a nakonec zarolujte do omelety.
Fáze 6 /6
Na talíř vložte omeletu, polejte ji omáčkou z lišek a nakonec zastrouhejte parmazánem a posypte pažitkou.
