Polévka z řeřichy a ricotty - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Polévka z řeřichy a ricotty

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 24 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    9 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 0.5 sva. Řeřicha

  • 0.5 Cibule

  • 1 pl. Olivový olej

  • 50 g Vařené zelené fazolky (nebo brambory nakrájené na kostky)

  • 100 g Ricotta

  • 1 Česnek

  • 300 ml Zeleninový nebo kuřecí vývar

  • 2 pl. Strouhaný parmezán na ozdobení (lze vynechat)

  • 6 Lístky šalvěje, omyté a nakrájené na tenko

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si přísady.

  • 0.5sva. Řeřicha
  • 0.5 Cibule
  • 1pl. Olivový olej
  • 50g Vařené zelené fazolky (nebo brambory nakrájené na kostky)
  • 100g Ricotta
  • 1 Česnek
  • 300ml Zeleninový nebo kuřecí vývar
  • 2pl. Strouhaný parmezán na ozdobení (lze vynechat)
  • 6 Lístky šalvěje, omyté a nakrájené na tenko

Fáze 2 /6

Do hrnce nalijte olej.

  • 1pl. Olivový olej

Fáze 3 /6

Osmahněte cibulku dozlatova.

  • 0.5 Cibule

Fáze 4 /6

Přidejte řeřichu, vývar, česnek a fazole.

  • 0.5sva. Řeřicha
  • 50g Vařené zelené fazolky (nebo brambory nakrájené na kostky)
  • 1 Česnek
  • 300ml Zeleninový nebo kuřecí vývar

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Smíchejte s ricottou. Podávejte s lístky šalvěje a posypané parmezánem.

  • 100g Ricotta
  • 2pl. Strouhaný parmezán na ozdobení (lze vynechat)
  • 6 Lístky šalvěje, omyté a nakrájené na tenko