Chléb Matloua - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Chléb Matloua

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 2 hod. 4 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    4 min
  • Chlazení
    1 hod. 45 min

Přísady

4 os.

  • 2 Prášek do pečiva

  • 1 pl. Cukr

  • 30 cl Teplá voda

  • 400 g Hladká bílá mouka

  • 100 g Extra jemná semolina

  • 0.5 čl Sůl

  • 1 pl. Teplá voda

Příprava

Fáze 1 /8

Smíchejte droždí a cukr s teplou vodou. Směs dejte stranou.

  • 2 Prášek do pečiva
  • 1pl. Cukr
  • 30cl Teplá voda

Fáze 2 /8

Do mísy nasypte mouku, semolinu, sůl a směs droždí, cukru a vody. Dobře promíchejte. Těsto by mělo být lepivé.

  • 400g Hladká bílá mouka
  • 100g Extra jemná semolina
  • 0.5čl Sůl

Fáze 3 /8

Položte těsto na pracovní plochu, pomoučněte ruce, jednou rukou těsto natáhněte a přeložte. Opakujte stejný postup 4krát nebo 5krát. Znovu vytvořte kouli.

Fáze 4 /8

Vložte těsto do olejem vymazané mísy. Přikryjte a nechejte 1 hodinu kynout na místě bez průvanu.

  • 1pl. Teplá voda

Fáze 5 /8

Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Prohněťte a vytvarujte 5 kuliček. Vyčkejte 5 minut, než vyválíte na placku.

Fáze 6 /8

Těsto nechejte 45 minut kynout.

Fáze 7 /8

Před přidáním surovin rozehřejte pánev lehce potřenou olivovým olejem na středním plameni, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.

Fáze 8 /8

Placičky opékejte asi 7 minut z každé strany dozlatova.