Papriková terina s ricottou
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
10 cl Pesto alla genovese nebo pesto rosso
600 g Ricotta
5 Papriky (červené, zelené, žluté) oloupané, v dlouhých proužcích
6 Plátky želatiny, předem namočené ve studené vodě
10 cl Mléko
90 g Sůl
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
10cl Pesto alla genovese nebo pesto rosso 600g Ricotta 5 Papriky (červené, zelené, žluté) oloupané, v dlouhých proužcích 6 Plátky želatiny, předem namočené ve studené vodě 10cl Mléko 90g Sůl
Fáze 2 /9
Papriky oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky.
5 Papriky (červené, zelené, žluté) oloupané, v dlouhých proužcích
Fáze 3 /9
Želatinu namočte do studené vody.
6 Plátky želatiny, předem namočené ve studené vodě
Fáze 4 /9
Nalijte olej do hrnce. Osmahněte všechny papriky z každé strany.
Fáze 5 /9
Vyjměte. Do hrnce nalijte 200 ml vody. Vložte papriky do parního koše a košík do hrnce.
Fáze 6 /9
Tlakové vaření.
Fáze 7 /9
Papriky si uchovejte. Opláchněte hrnec.
Fáze 8 /9
Ricottu ochuťte pestem, solí a pepřem. Nalijte mléko do hrnce. Přidejte scezenou želatinu. Jakmile se rozpustí, přidejte ricottu.
10cl Pesto alla genovese nebo pesto rosso 600g Ricotta 6 Plátky želatiny, předem namočené ve studené vodě 10cl Mléko 90g Sůl
Fáze 9 /9
V terině střídejte vrstvy ricotty a papriky. Před vyklopením a podáváním nechte vychladit v lednici po dobu 12 hodin.