Ovesný jogurt
- Celková doba 8 hod. 45 min
- 15 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
60 cl Oat milk
10 g Almond purée
30 g Caster sugar
1 Vanilla sugar
1.25 pl. Potato starch
0.75 čl Agar-agar
0.5 sáček Starter cultures
Příslušenství
Balení 6 sklenic
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
Do mísy dejte všechny ingredience kromě startovacích kultur. Dobře prošlehejte.
Fáze 3 /6
Přiveďte k varu, dobře promíchejte. Směs se ochladí na 40 °C a poté přidejte startovací kultury.
Fáze 4 /6
Nalijte směs do malých skleněných nádob. Do misky nalijte 100 ml vody. Umístěte malé skleněné nádoby do mísy se zavřenými víčky.
Fáze 5 /6
Vařte jogurty.
Fáze 6 /6
Vyjměte malé skleněné nádoby. Nechte vychladnout. Jogurty uchovávejte v lednici.