Ovesný jogurt
- Celková doba 8 hod. 45 min
- 15 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
60 cl Ovesné mléko
10 g Mandlové pyré
30 g Cukr krupice
1 Vanilkový cukr
1.25 pl. Bramborový škrob
0.75 čl Agar
0.5 sáček Jogurtová kultura
Příslušenství
Balení 6 sklenic
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /6
Do nádoby dejte všechny ingredience kromě jogurtové kultury. Dobře prošlehejte.
Fáze 3 /6
Přiveďte k varu a důkladně míchejte. Směs nechte zchladit na 40 °C a poté přidejte jogurtovou kulturu.
Fáze 4 /6
Směs nalijte do skleniček. Do nádoby nalijte 100 ml vody. Skleničky se zavřenými víčky dejte do nádoby.
Fáze 5 /6
Nechte jogurty projít tepelnou úpravou.
Fáze 6 /6
Skleničky vyjměte. Nechte vychladnout. Jogurty uchovávejte v chladničce.