Ovesný jogurt
- Celková doba 8 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
1.2 l Rostlinný ovesný nápoj
20 g Mandlové pyré
60 g Krupicový cukr
2 sáček Sáčky vanilkového cukru
2.5 pl. Bramborový škrob
1.5 pl. Agar-agar
1 sáček Jogurtové startovací kultury
Příslušenství
Sada 8 sklenic
Příprava
Fáze 1 /7
V nádobě smíchejte rostlinný ovesný nápoj s mandlovou pastou, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Dobře míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Fáze 2 /7
Přidejte bramborový škrob a agar a důkladně promíchejte, abyste se vyhnuli hrudkám.
Fáze 3 /7
Směs zahřívejte v hrnci na mírném ohni, stále míchejte, dokud směs lehce nezhoustne.
Fáze 4 /7
Hrnec stáhněte z ohně a nechte směs vychladnout na přibližně 40°C. Do vychladlé směsi přidejte sáček se starterem a zamíchejte pro rovnoměrné rozprostření starteru.
Fáze 5 /7
Směs nalijte do sklenic.
Fáze 6 /7
Uzavřené sklenice umístěte na sebe do nádoby přístroje. Zahajte proces vaření.
Fáze 7 /7
Nechte vychladnout.