Millefeuillle s vanilkou a malinami - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Millefeuillle s vanilkou a malinami

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

-/5 -

  • Celková doba 5 hod. 15 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    4 hod.

Přísady

6 os.

  • 1 Listové těsto

  • 30 g Moučkový cukr

  • 250 g Maliny

  • 5 g Želatinové pláty

  • 30 g Cukr

  • 25 cl Mléko

  • 1 Vanilkový lusk

  • 80 g Žloutky

  • 25 g Kukuřičný škrob

  • 30 g Cukr

  • 25 g Máslo

  • 22 cl Šlehačka

  • 10 g Moučkový cukr

  • 10 g Moučkový cukr

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /22

Tento recept vyžaduje základní přípravu: listové těsto. Máte ho již připravené, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na listové těsto najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici.

  • 1 Listové těsto

Fáze 2 /22

Uděleje listové těsto podle receptu v přístroji. Dejte stranou.

  • 1 Listové těsto

Fáze 3 /22

Želatinu dejte do velké mísy se studenou vodou, aby se namočila.

  • 5g Želatinové pláty

Fáze 4 /22

Na přípravu cukrářského krému svařte mléko s cukrem a vanilkovými semínky v hrnci za pravidelného míchání.

  • 30g Cukr
  • 25cl Mléko
  • 1 Vanilkový lusk

Fáze 5 /22

Do stroje vložte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".

  • 80g Žloutky
  • 25g Kukuřičný škrob
  • 30g Cukr
  • Flex metla

Fáze 6 /22

Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi po troškách nalévejte horké mléko a nechte stroj běžet.

  • Flex metla

Fáze 7 /22

Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Měla by zhoustnout.

Fáze 8 /22

Stáhněte z plotny a přidejte scezenou želatinu a promíchejte.

  • 5g Želatinové pláty

Fáze 9 /22

Přidejte máslo a znovu míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

  • 25g Máslo

Fáze 10 /22

Nalijte cukrářský krém na plech, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu krému a dejte na 2 hodiny do chladu.

Fáze 11 /22

Pro přípravu šlehačky přidejte smetanu a moučkový cukr do mísy stroje. Stiskněte "Start". Uchovejte v lednici.

  • 22cl Šlehačka
  • 10g Moučkový cukr
  • Flex metla

Fáze 12 /22

Umístěte mísu s vychladlým cukrářským krémem zpět do stroje. Stiskněte "Start".

  • Flex metla

Fáze 13 /22

Pro přípravu Diplomat krému přidejte čtvrtinu šlehačky do cukrářského krému a jemně promíchejte stěrkou. Pokračujte v míchání a pokaždé přidejte trochu více šlehačky. Dejte na 2 hodiny do lednice.

Fáze 14 /22

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

Fáze 15 /22

Listové těsto rozválejte válečkem, abyste získali poměrně tenký plát.

Fáze 16 /22

Pečte na plechu vyloženým pečicím papírem asi 15 minut.

Fáze 17 /22

Nechte vychladnout na mřížce.

Fáze 18 /22

Listové těsto nakrájejte na pravidelné obdélníky. Posypte je moučkovým cukrem a dejte do trouby na 2 až 3 minuty zkaramelizovat.

  • 30g Moučkový cukr

Fáze 19 /22

Nechte vychladnout na mřížce.

Fáze 20 /22

Vložte krém Diplomat do cukrářského sáčku vybaveného hladkou tryskou o průměru 14 mm.

Fáze 21 /22

Na první vrstvu listového těsta střídejte kopečky šlehačky a maliny. Tento krok opakujte podruhé a přikryjte posledním obdélníkem listového těsta.

  • 250g Maliny

Fáze 22 /22

Millefeuille posypte moučkovým cukrem a přidejte pár rozpůlených malin. Okamžitě podávejte.

  • 250g Maliny
  • 10g Moučkový cukr