Medové kuře s omáčkou hoisin
Tefal
Recept od Tefal

Medové kuře s omáčkou hoisin

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 35 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    5 min

Přísady

6 os.

  • 9 g Omáčka hoisin

  • 9 g Med

  • 0.5 Limetka

  • 3 pl. Sladká sójová omáčka

  • 15 g Čerstvý zázvor

  • 1 strou. Česnek

  • 6 plátek Kuře

Příprava

Fáze 1 /3

V míse smíchejte omáčku hoisin s medem, limetkovou šťávou, sladkou sójovou omáčkou, oloupaným a nastrouhaným zázvorem a oloupaným a nasekaným česnekem. Kuřecí plátky ve směsi marinujte asi 15 minut.

  • 9g Omáčka hoisin
  • 9g Med
  • 0.5 Limetka
  • 3pl. Sladká sójová omáčka
  • 15g Čerstvý zázvor
  • 1strou. Česnek
  • 6plátek Kuře

Fáze 2 /3

Vložte grilovací mřížku do přístroje a předehřejte ji v programu GRILL po dobu 15 minut při teplotě 200 °C. Kuřecí plátky nechte okapat a dejte asi na 5 minut na gril. Plátky otočte a pokračujte v grilování ještě 5 minut.

Fáze 3 /3

Připravte si domácí omáčku hoisin: následující směs zahřívejte při nízké teplotě po dobu 4 minut: 120 ml solené sójové omáčky, 6 g arašídového másla, 2 polévkové lžíce medu, 60 ml jablečného octa, 2 lžičky směsi pěti koření, 60 ml sezamového oleje, 2 špetky mletého chilli.