Křupavé malé brambory s omáčkou z pečeného česneku
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 25 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
20 strou. Neoloupaný česnek
3 čl Olivový olej
700 g Baby brambory (12 malých brambor - ráže 35)
1 strou. Oloupaný česnek
1 vět. Rozmarýn
3 pl. Slunečnicový olej
1 čl Kukuřičná mouka
Sůl
1 Žloutek
1 pl. Hořčice
18 cl Slunečnicový olej
1 pl. Citronová šťáva
1 pl. Voda
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si konfitovaný česnek. Neoloupané stroužky dejte do mísy a pokapejte je třetinou olivového oleje, aby se v něm obalily. Vložte stroužky česneku do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 15 minut. Nechejte vychladnout.
Fáze 2 /8
Stroužky oloupejte nožem a vyjměte dužinu. Dejte stranou.
Fáze 3 /8
Brambory omyjte. Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 15 minut.
Fáze 4 /8
Mezitím oloupejte a nakrájejte zbývající stroužky česneku. Rozmarýn nasekejte nadrobno. V poměrně velké míse smíchejte česnek, rozmarýn, zbývající olivový olej, slunečnicový olej, kukuřičnou mouku a sůl.
Fáze 5 /8
Brambory vyjměte z fritézy Easy Fry a nechejte vychladnout. Nakrájejte je podélně na čtvrtky. Přidejte je do mísy s vaší směsí oleje a bylinek. Dobře promíchejte.
Fáze 6 /8
Vylijte vodu z vaření z nádoby. Vložte dobře obalené bramborové měsíčky do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 30 minut.
Fáze 7 /8
Mezitím si připravte česnekovou majonézu. V malé misce prošlehejte žloutek a hořčici, poté zakápněte olejem a vytvořte majonézu. Když se všechen olej zapracuje, přidejte citronovou šťávu, vodu a dužinu konfitovaného česneku. Pomocí tyčového mixéru směs mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka. Pokud nemáte tyčový mixér, rozmixujte jej lžící.
Fáze 8 /8
Brambory a omáčku naaranžujte zvlášť a podávejte.