Křupavá rýže s pikantními kousky tuňáka - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Křupavá rýže s pikantními kousky tuňáka

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 20 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

8 os.

  • 500 g Sushi rýže

  • 70 cl Voda

  • 2 čl Sůl

  • 4 pl. Rýžový ocet

  • 4 pl. Granulovaný cukr

  • 4 pl. Sezamový olej

  • 450 g Čerstvý tuňák

  • 2 pl. Sezamový olej

  • 2 pl. Sójová omáčka

  • 4 pl. Limetková šťáva

  • 4 pl. Hořčicová majonéza

  • 1 Zelené cibulky (nebo jarní cibulka)

  • Avokádo

Příprava

Fáze 1 /6

Rýži několikrát propláchněte pod tekoucí vodou. Do rendlíku dejte rýži, vodu a sůl. Přiveďte k varu a vařte na mírném varu pod pokličkou 10 minut. Sundejte rendlík z plotýnky a nechte rýži pod pokličkou odstát po dobu 15 minut.

  • 500g Sushi rýže
  • 70cl Voda
  • 2čl Sůl

Fáze 2 /6

V míse smíchejte rýžový ocet, granulovaný cukr a 2 lžičky sezamového oleje. Zamíchejte rýži, přidejte ocet, cukr a sezamový olej. Dobře promíchejte. Obdélníkovou nebo čtvercovou zapékací nádobu vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje. Rýži přendejte na plech, její povrch zarovnejte a stlačte ji na výšku asi 3 cm. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte asi na hodinu do mrazáku nebo přes noc do chladničky.

  • 4pl. Rýžový ocet
  • 4pl. Granulovaný cukr
  • 4pl. Sezamový olej

Fáze 3 /6

Rýži vyklopte a nakrájejte na 2 cm široké a 5 cm dlouhé proužky. Rýžové obdélníky dejte do přístroje Easy Fry na standardní plech, postříkejte kuchyňským olejem ve spreji nebo jemně potřete kuchyňským olejem.

Fáze 4 /6

Nastavte program NUGETKY na 10 minut při teplotě 200 °C. Zkontrolujte, zda jsou kousky dobře upečené. Měly by být dozlatova.

Fáze 5 /6

Tuňáka nakrájejte na kostičky. Nasekejte zelenou nebo jarní cibulku. Tuňáka dejte do mísy, přidejte sezamový olej, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, hořčicovou majonézu a také zelenou nebo jarní cibulku. Vše smíchejte.

  • 450g Čerstvý tuňák
  • 2pl. Sezamový olej
  • 2pl. Sójová omáčka
  • 4pl. Limetková šťáva
  • 4pl. Hořčicová majonéza
  • 1 Zelené cibulky (nebo jarní cibulka)

Fáze 6 /6

Na každý kousek rýže dejte 1 polévkovou lžíci ochuceného tuňáka. Ozdobte několika kousky zelené cibulky a malými kousky avokáda.

  • Avokádo