Japonská miska s hovězím masem Gyudon
- Celková doba 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
300 g Omytá japonská rýže
60 cl Voda
720 g Rump steak nakrájený na plátky
1.5 Nasekaný česnek
1.5 čl Strouhaný čerstvý zázvor
9 cl Slaná sójová omáčka
9 cl Mirin
3 pl. Arašídový olej
2 Cibule
6 Naměkko uvařená vejce
4 Nakrájené jarní cibulky
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
300g Omytá japonská rýže 60cl Voda 720g Rump steak nakrájený na plátky 1.5 Nasekaný česnek 1.5čl Strouhaný čerstvý zázvor 9cl Slaná sójová omáčka 9cl Mirin 3pl. Arašídový olej 2 Cibule 6 Naměkko uvařená vejce 4 Nakrájené jarní cibulky
Fáze 2 /9
Do nádoby přidejte vodu a rýži.
300g Omytá japonská rýže 60cl Voda
Fáze 3 /9
Tlakové vaření.
Fáze 4 /9
Rýži dejte stranou.
Fáze 5 /9
V míse smíchejte hovězí maso, česnek, zázvor, polovinu sójové omáčky a polovinu mirinu.
720g Rump steak nakrájený na plátky 1.5 Nasekaný česnek 1.5čl Strouhaný čerstvý zázvor 9cl Slaná sójová omáčka 9cl Mirin
Fáze 6 /9
Rozpalte olej a osmahněte cibuli.
3pl. Arašídový olej 2 Cibule
Fáze 7 /9
Přidejte hovězí maso a opékejte 2 minuty.
Fáze 8 /9
Přidejte zbývající sójovou omáčku a mirin.
9cl Slaná sójová omáčka 9cl Mirin
Fáze 9 /9
Podávejte s rýží, vejci a jarní cibulkou.
6 Naměkko uvařená vejce 4 Nakrájené jarní cibulky