Hovězí masové koule s mákem
- Celková doba 28 min
- 20 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
300 g Mleté hovězí maso
50 g Čerstvá strouhanka
100 ml Mléko
1 Oloupaná a nakrájená cibule
50 g Mák
400 g Batáty
150 ml Hovězí vývar
3 pl. Olej na smažení
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si přísady.
Fáze 2 /6
Vidličkou namočte chléb do mléka. Přidejte hovězí maso. Hnětením vytvořte měkkou, rovnoměrnou směs. Vymodelujte kuličky. Vyválejte je v máku.
Fáze 3 /6
Na oleji masové koule lehce osmahněte dohněda. Vyjměte je. Poté místo nich do hrnce vložte cibuli. Osmahněte dohněda na vypečené šťávě.
Fáze 4 /6
Přidejte kostičky batátu. Dochuťte solí a pepřem. Nahoru poskládejte masové koule. Přidejte vývar.
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Podávejte.