Smažené hovězí maso
- Celková doba 0 min
- 0 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
800 g Hovězí steak
2 Červená paprika sladká
1 Cuketa
2 hrst Čerstvý koriandr
10 cm Čerstvý zázvor
2 Čerstvé chilli papričky
300 g Sušené nudle s vejcem
Sůl
6 cl Slunečnicový olej
Pepř
2 pl. Med
12 cl Sójová omáčka
2 pl. Sezamový olej
4 Limetky
Příslušenství
Rendlík Wok
Příprava
Fáze 1 /8
Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky. Omyjte a nakrájejte červenou papriku a cuketu na proužky. Opláchněte koriandr. Otrhejte listy. Dejte stranou a nakrájejte stonky. Zázvor nakrájejte na jemné plátky. Chilli papričky opláchněte, zbavte semínek a nasekejte.
Fáze 2 /8
Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě do změknutí. Dobře sceďte a dejte stranou.
Fáze 3 /8
Rozpalte wok na vysokém plameni a počkejte, dokud se Thermal-Signal zcela nezbarví do červena. Hovězí proužky rozehřejte na polovině slunečnicového oleje.
Fáze 4 /8
Osolte, opepřete a maso restujte 1 minutu, dokud ze všech stran lehce nezhnědne.
Fáze 5 /8
Sejměte z pánve na talíř a udržujte v teple.
Fáze 6 /8
Přidejte zbývající slunečnicový olej a přidejte nasekanou stonku koriandru, zázvor, česnek, chilli, papriku a cuketu. Restujte 1 minutu, dokud nudle lehce nezhnědnou, a poté přidejte scezené nudle a med.
Fáze 7 /8
Restujte, dokud nudle nebudou pěkně horké, poté přidejte uvařené hovězí maso a případnou šťávu z talíře a dochuťte sójovou omáčkou, sezamovým olejem a šťávou z limetek pro vyvážení chutí.
Fáze 8 /8
Před podáváním posypte lístky koriandru.