Dušené jehněčí na perský způsob - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dušené jehněčí na perský způsob

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    5 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 600 g Jehněčí

  • 1 Cibule

  • 2 Česnek

  • 2 Mrkev

  • 1 vět. Celer

  • 1 čl Kopr

  • 15 cl Bílé víno

  • 8 cl Pomerančový džus

  • 1 dávka Šafrán

  • 1 sva. Zelené jarní bylinky

  • 2 pl. Olivový olej

  • Sůl a pepř

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /7

Česnek nasekejte.

Fáze 3 /7

Nalijte olivový olej do hrnce.

  • 2pl. Olivový olej

Fáze 4 /7

Maso opečte ze všech stran. Přidejte cibuli s česnekem, mrkví, celerem a koprem. Smažte 10 minut.

  • 600g Jehněčí
  • 1 Cibule
  • 2 Česnek
  • 2 Mrkev
  • 1vět. Celer
  • 1čl Kopr

Fáze 5 /7

Zalijte vínem a pomerančovou šťávou a přidejte šafrán. Dochťte solí a pepřem.

  • 15cl Bílé víno
  • 8cl Pomerančový džus
  • 1dávka Šafrán
  • 1sva. Zelené jarní bylinky
  • Sůl a pepř

Fáze 6 /7

Tlakové vaření

Fáze 7 /7

Přidejte šafrán. Dochťte solí a pepřem. Dobrou chuť!

  • 1dávka Šafrán
  • Sůl a pepř