Dušené jehněčí na perský způsob
- Celková doba 40 min
- 5 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
600 g Jehněčí
1 Cibule
2 Česnek
2 Mrkev
1 vět. Celer
1 čl Kopr
15 cl Bílé víno
8 cl Pomerančový džus
1 dávka Šafrán
1 sva. Zelené jarní bylinky
2 pl. Olivový olej
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Česnek nasekejte.
Fáze 3 /7
Nalijte olivový olej do hrnce.
2pl. Olivový olej
Fáze 4 /7
Maso opečte ze všech stran. Přidejte cibuli s česnekem, mrkví, celerem a koprem. Smažte 10 minut.
600g Jehněčí 1 Cibule 2 Česnek 2 Mrkev 1vět. Celer 1čl Kopr
Fáze 5 /7
Zalijte vínem a pomerančovou šťávou a přidejte šafrán. Dochťte solí a pepřem.
15cl Bílé víno 8cl Pomerančový džus 1dávka Šafrán 1sva. Zelené jarní bylinky Sůl a pepř
Fáze 6 /7
Tlakové vaření
Fáze 7 /7
Přidejte šafrán. Dochťte solí a pepřem. Dobrou chuť!
1dávka Šafrán Sůl a pepř