Dušené hovězí na pivu
- Celková doba 4 hod. 50 min
- 20 min
Příprava - 4 hod. 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Cibule perlovky
1 pl. Cukr
1 hrud. Neslané máslo
100 g Nakrájená uzená slanina
1 plátek Olej
1.5 kg Hovězí flank nebo zadního
1 pl. Mouka
1 Bílá cibule
2 strou. Česnek
2 Hřebíčky
4 Mrkev
1 Bouquet garni
2 Sušené papričky chilli
4 Bobule jalovce
1 pl. Med
75 cl Tmavé pivo
30 cl Voda
Sůl, pepř
4 ston. Petržel
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /10
Rozehřejte hrnec. Oloupejte cibulky a vložte je do hrnce spolu s cukrem, máslem a 3 lžícemi vody.
Fáze 2 /10
Vařte, dokud se cibulky nezkaramelizují a tekutina se neodpaří.
Fáze 3 /10
Přidejte nakrájené kousky uzené slaniny a pokračujte ve vaření, dokud nezmizí zlatavá barva. Dejte stranou.
Fáze 4 /10
Nakrájejte hovězí maso na kousky. Nalijte olej do hrnce a opečte kousky masa.
Fáze 5 /10
Vmíchejte mouku, aby se maso obalilo.
Fáze 6 /10
Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli rozčtvrťte a zapíchněte do ní hřebíček. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky.
Fáze 7 /10
Přidejte cibuli, mrkev, česnek, bouquet garni, malé chilli papričky, bobule jalovce a med. Zalijte pivem a vodou. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Fáze 8 /10
Zakryjte pokličkou a vařte 4 hodiny na slabém varu, pravidelně kontrolujte a přidávejte vodu podle potřeby.
Fáze 9 /10
Přidejte nakrájené kousky slaniny, perlovky a polovinu nasekané petržele. Promíchejte a nechejte vařit 3 minuty.
Fáze 10 /10
Posypte zbylou petrželí a podávejte.