Dušené hovězí na pivu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dušené hovězí na pivu

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 4 hod. 50 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    4 hod. 30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 250 g Cibule perlovky

  • 1 pl. Cukr

  • 1 hrud. Neslané máslo

  • 100 g Nakrájená uzená slanina

  • 1 plátek Olej

  • 1.5 kg Hovězí flank nebo zadního

  • 1 pl. Mouka

  • 1 Bílá cibule

  • 2 strou. Česnek

  • 2 Hřebíčky

  • 4 Mrkev

  • 1 Bouquet garni

  • 2 Sušené papričky chilli

  • 4 Bobule jalovce

  • 1 pl. Med

  • 75 cl Tmavé pivo

  • 30 cl Voda

  • Sůl, pepř

  • 4 ston. Petržel

Příslušenství

  • Hrnec/kastrol
    Hrnec/kastrol

Příprava

Fáze 1 /10

Rozehřejte hrnec. Oloupejte cibulky a vložte je do hrnce spolu s cukrem, máslem a 3 lžícemi vody.

  • 250g Cibule perlovky
  • 1pl. Cukr
  • 1hrud. Neslané máslo

Fáze 2 /10

Vařte, dokud se cibulky nezkaramelizují a tekutina se neodpaří.

Fáze 3 /10

Přidejte nakrájené kousky uzené slaniny a pokračujte ve vaření, dokud nezmizí zlatavá barva. Dejte stranou.

  • 100g Nakrájená uzená slanina

Fáze 4 /10

Nakrájejte hovězí maso na kousky. Nalijte olej do hrnce a opečte kousky masa.

  • 1plátek Olej
  • 1.5kg Hovězí flank nebo zadního

Fáze 5 /10

Vmíchejte mouku, aby se maso obalilo.

  • 1pl. Mouka

Fáze 6 /10

Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli rozčtvrťte a zapíchněte do ní hřebíček. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky.

  • 1 Bílá cibule
  • 2strou. Česnek
  • 2 Hřebíčky
  • 4 Mrkev

Fáze 7 /10

Přidejte cibuli, mrkev, česnek, bouquet garni, malé chilli papričky, bobule jalovce a med. Zalijte pivem a vodou. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.

  • 1 Bílá cibule
  • 2strou. Česnek
  • 2 Hřebíčky
  • 4 Mrkev
  • 1 Bouquet garni
  • 2 Sušené papričky chilli
  • 4 Bobule jalovce
  • 1pl. Med
  • 75cl Tmavé pivo
  • 30cl Voda
  • Sůl, pepř

Fáze 8 /10

Zakryjte pokličkou a vařte 4 hodiny na slabém varu, pravidelně kontrolujte a přidávejte vodu podle potřeby.

  • 4ston. Petržel

Fáze 9 /10

Přidejte nakrájené kousky slaniny, perlovky a polovinu nasekané petržele. Promíchejte a nechejte vařit 3 minuty.

  • 250g Cibule perlovky
  • 100g Nakrájená uzená slanina
  • 4ston. Petržel

Fáze 10 /10

Posypte zbylou petrželí a podávejte.

  • 4ston. Petržel

Podobné recepty

Tefal
Tefal
55 min

Na pivu dušená hovězí plec

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

1 Recenze

Dušené hovězí na pivu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Na pivu dušená hovězí plec
Tefal
Tefal
45 min

Dušené hovězí maso s rebarborou

ratings.NaN

Dušené hovězí na pivu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Dušené hovězí maso s rebarborou
Tefal
Tefal
55 min

Hovězí guláš na japonský způsob

ratings.NaN

Dušené hovězí na pivu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Hovězí guláš na japonský způsob
Tefal
Tefal
1 hod.

Hot dog s klobásou na pivu a cibulí

ratings.NaN

Dušené hovězí na pivu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Hot dog s klobásou na pivu a cibulí
Tefal
Tefal
45 min

Dušené jehněčí na perský způsob

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

Dušené hovězí na pivu - recept Hrnce a pánve | Tefal
Dušené jehněčí na perský způsob