Bruschetta s prosciuttem a chřestem
Tefal
Recept od Tefal

Bruschetta s prosciuttem a chřestem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 23 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    3 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 4 Velké plátky rustikálního chleba, opečené

  • 2 strou. Česnek, oloupaný

  • 20 Stonky zeleného chřestu, omyté a ořezané

  • 4 plá. Prosciutto

  • 600 g Rajčata, omytá a na kostičky

  • 200 g Cibule, oloupaná a jemně nasekaná

  • 15 Lístky čerstvé bazalky, omyté a na tenké plátky

  • 2 pl. Olivový olej

  • 50 g Parmazánové hobliny

  • Chilli paprička (nebo sladká paprika)

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /8

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Fáze 3 /8

Čerstvou bazalku omyjte a nasekejte najemno.

Fáze 4 /8

Plátky chleba potřete česnekem. Do nádoby nalijte olej.

Fáze 5 /8

Přidejte cibuli a rajče. Ochuťte solí, pepřem, chilli papričkou a bazalkou.

Fáze 6 /8

Přidejte 50 ml vody. Chřest vložte do parního koše. Koš vložte na zeleninu.

Fáze 7 /8

Doba vaření: 3 minuty

Fáze 8 /8

Na opečený chléb postupně pokládejte rajčata, prosciutto, chřest a parmazán.