Grilovaný broskvový salát s burratou a prosciuttem
- Celková doba 28 min
- 20 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 pl. Olivový olej
4 pl. Mix semínek do salátu
2 pl. Ovesné vločky
1 čl Med
0.5 čl Sušený česnek
1 čl Čerstvý tymián
Hrubá sůl
Pepř
80 g Domácí nebo koupený Pesto alla Genovese
1 čl Balzamikový ocet
250 g Koktejlová rajčata
3 Žluté broskve
50 g Mladý špenát
2 Burraty (v závislosti na velikosti)
3 pl. Olivový olej
4 plá. Tenké plátky Prosciutto
10 list Čerstvé listy bazalky
Fleur de sel
Pepř
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /6
Příprava slané granoly (dokončení): Zahřejte pánev na střední teplotu s olivovým olejem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červené barvy, než přidáte směs semínek (dýňová, lněná a slunečnicová) a ovesné vločky. Opékejte 3 minuty, dokud lehce nezhnědnou.
Fáze 2 /6
V malé nádobě smíchejte med, sušený česnek, tymián, hrubou sůl a pepř. Přidejte tuto směs na pánev a energicky míchejte 1 minutu, aby se všechna semínka dobře obalila. Směs nalijte do nádoby a nechte vychladnout.
Fáze 3 /6
Příprava pesta: V malé míse smíchejte domácí nebo koupený Pesto alla Genovese s balzamikovým octem a 2 lžícemi olivového oleje. Odložte.
Fáze 4 /6
Příprava koktejlových rajčat: Rozkrojte koktejlová rajčata napůl a smíchejte je s 3 lžičkami pesta. Osolte a opepřete a odložte.
Fáze 5 /6
Příprava grilovaných broskví: Nakrájejte broskve na silné plátky. Zahřejte grilovací pánev na střední teplotu s 1 lžící olivového oleje. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červené barvy, než přidáte plátky broskví. Grilujte je 5 minut, dokud nebudou mít pěknou zlatavou barvu.
Fáze 6 /6
Sestavení salátu: Rozložte listy mladého špenátu na velký talíř nebo jednotlivé porce. Poté přidejte kuličky burraty, koktejlová rajčata a grilované broskve. Přidejte tenké plátky prosciutta. Pokapejte salát pestovým dresinkem a posypte granolou. Přidejte čerstvé listy bazalky, pokapejte olivovým olejem, fleur de sel a několika otočeními mlýnkem na pepř.