Brambory Hasselback plněné slaninou a čedarem
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 15 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
4 Velké brambory
2 pl. Olivový olej
2 špet. Sůl
2 špet. Čerstvě mletý černý pepř
2 vět. Rozmarýn
2 vět. Čerstvý tymián
5 plá. Čedar
6 plá. Slanina
2 pl. Nasekaná pažitka
2 pl. Nadrobno nakrájená jarní cibulka
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /10
Brambory omyjte.
Fáze 2 /10
Poté se dejte do krájení. Nožem lehce nařízněte spodní stranu brambor a odkrojte tenký plátek, aby zůstaly stabilní a nekutálely se. Položte je na prkénko. Umístěte vařečku podél každé strany brambor. Brambory nakrájejte příčně na plátky silné asi 1 až 2 mm a zastavte se, jakmile se nůž dotkne rukojetí vařeček. Tímto způsobem se vyhnete proříznutí celé brambory. Postup zopakujte se zbylými bramborami. Vložte na 30 minut brambory do mísy se studenou vodou.
Fáze 3 /10
Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 20 minut.
Fáze 4 /10
Brambory vyjměte a vložte do mísy. Přidejte olivový olej a sůl. Brambory dobře promíchejte, aby se v ingrediencích obalily.
Fáze 5 /10
Vylijte vodu z vaření ze dna koše. Vložte obalené brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 30 minut. Zkontrolujte, zda jsou usmažené, a v případě potřeby upravte čas.
Fáze 6 /10
Nožem nakrájejte plátky čedaru na 6 dílků a plátky slaniny na 10 dílků.
Fáze 7 /10
Brambory vyjměte z nádoby a nechejte 5 minut vychladnout.
Fáze 8 /10
Mezi řezy v bramborách rozdělte plátky slaniny a čedaru.
Fáze 9 /10
Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 10 minut.
Fáze 10 /10
Posypte nadrobno nakrájenou pažitkou a jarní cibulkou. Podávejte horké!