Brambory Hasselback plněné slaninou a čedarem
Tefal
Recept od Tefal

Brambory Hasselback plněné slaninou a čedarem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 45 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    1 hod.
  • Chlazení
    30 min

Přísady

4 os.

  • 4 Velké brambory

  • 2 pl. Olivový olej

  • 2 špet. Sůl

  • 2 špet. Čerstvě mletý černý pepř

  • 2 vět. Rozmarýn

  • 2 vět. Čerstvý tymián

  • 5 plá. Čedar

  • 6 plá. Slanina

  • 2 pl. Nasekaná pažitka

  • 2 pl. Nadrobno nakrájená jarní cibulka

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /10

Brambory omyjte.

  • 4 Velké brambory

Fáze 2 /10

Poté se dejte do krájení. Nožem lehce nařízněte spodní stranu brambor a odkrojte tenký plátek, aby zůstaly stabilní a nekutálely se. Položte je na prkénko. Umístěte vařečku podél každé strany brambor. Brambory nakrájejte příčně na plátky silné asi 1 až 2 mm a zastavte se, jakmile se nůž dotkne rukojetí vařeček. Tímto způsobem se vyhnete proříznutí celé brambory. Postup zopakujte se zbylými bramborami. Vložte na 30 minut brambory do mísy se studenou vodou.

  • 4 Velké brambory

Fáze 3 /10

Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 20 minut.

  • 4 Velké brambory
  • Základní grilovací deska

Fáze 4 /10

Brambory vyjměte a vložte do mísy. Přidejte olivový olej a sůl. Brambory dobře promíchejte, aby se v ingrediencích obalily.

  • 4 Velké brambory
  • 2pl. Olivový olej
  • 2špet. Sůl

Fáze 5 /10

Vylijte vodu z vaření ze dna koše. Vložte obalené brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 30 minut. Zkontrolujte, zda jsou usmažené, a v případě potřeby upravte čas.

  • 4 Velké brambory
  • Základní grilovací deska

Fáze 6 /10

Nožem nakrájejte plátky čedaru na 6 dílků a plátky slaniny na 10 dílků.

  • 5plá. Čedar
  • 6plá. Slanina

Fáze 7 /10

Brambory vyjměte z nádoby a nechejte 5 minut vychladnout.

  • 4 Velké brambory

Fáze 8 /10

Mezi řezy v bramborách rozdělte plátky slaniny a čedaru.

  • 4 Velké brambory
  • 5plá. Čedar
  • 6plá. Slanina

Fáze 9 /10

Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 10 minut.

Fáze 10 /10

Posypte nadrobno nakrájenou pažitkou a jarní cibulkou. Podávejte horké!

  • 2pl. Nasekaná pažitka
  • 2pl. Nadrobno nakrájená jarní cibulka