Pečené plněné brambory
- Celková doba 28 min
- 5 min
Příprava - 23 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel EY145810 Easy Fry Compact 3l horkovzdušná fritéza Tefal černá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza s grilem Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
4 kus Brambory
100 g Anglická slanina
100 g Strouhaný cheddar
4 lžíce Zakysaná smetana
1 kus Jarní cibulka
2 lžíce Máslo
1 lžička Olivový olej
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /9
Brambory omyjte a očistěte. Přidejte olivový olej, sůl a pepř. Do brambor dobře vmasírujte.
Fáze 2 /9
Brambory propíchejte ze všech stran vidličkou.
Fáze 3 /9
Brambory vložte do koše horkovzdušné fritézy a dejte péct na program hranolky (200°C, 20 min.). Čas přípravy případně upravte v závislosti na velikosti brambor.
Fáze 4 /9
Během pečení brambor opečte anglickou slaninu na pánvi dozlatova.
Fáze 5 /9
Upečené brambory vyndejte, podélně rozkrojte, ale nedokrajujte konec. Abyste vytvořili více prostoru pro náplň, můžete část vnitřku brambory vydlabat. Přidejte kousek másla.
Fáze 6 /9
Přidejte opečenou slaninu.
Fáze 7 /9
Přidejte cheddar.
Fáze 8 /9
Vraťte do koše a zapečte (200 °C, 3 min.), dokud se sýr nerozteče a začne zlátnout.
Fáze 9 /9
Na hotové brambory přidejte zakysanou smetanu a nakrájenou jarní cibulku.