Pečené plněné brambory
- Celková doba 28 min
- 5 min
Příprava - 23 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
4 kus Brambory
100 g Anglická slanina
100 g Strouhaný cheddar
4 lžíce Zakysaná smetana
1 kus Jarní cibulka
2 lžíce Máslo
1 lžička Olivový olej
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /9
Brambory omyjte a očistěte. Přidejte olivový olej, sůl a pepř. Do brambor dobře vmasírujte.
Fáze 2 /9
Brambory propíchejte ze všech stran vidličkou.
Fáze 3 /9
Brambory vložte do koše horkovzdušné fritézy a dejte péct na program hranolky (200°C, 20 min.). Čas přípravy případně upravte v závislosti na velikosti brambor.
Fáze 4 /9
Během pečení brambor opečte anglickou slaninu na pánvi dozlatova.
Fáze 5 /9
Upečené brambory vyndejte, podélně rozkrojte, ale nedokrajujte konec. Abyste vytvořili více prostoru pro náplň, můžete část vnitřku brambory vydlabat. Přidejte kousek másla.
Fáze 6 /9
Přidejte opečenou slaninu.
Fáze 7 /9
Přidejte cheddar.
Fáze 8 /9
Vraťte do koše a zapečte (200 °C, 3 min.), dokud se sýr nerozteče a začne zlátnout.
Fáze 9 /9
Na hotové brambory přidejte zakysanou smetanu a nakrájenou jarní cibulku.
