Arancini
- Celková doba 1 hod. 40 min
- 25 min
Příprava - 30 min
Vaření - 45 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavě šedá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza s grilem Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1 Cibule
1 pl. Olivový olej
200 g Rýže na rizoto
0.5 l Zeleninový vývar
115 g Strouhaný parmazán
1 Vejce
90 g Strouhanka
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Do pánve nalijte olivový olej a cibuli smažte, dokud nezměkne. Přidejte rýži a vařte 1 minutu. Přilijte polovinu vývaru a za stálého míchání nechte rýži vývar nasáknout. Přidejte zbývající vývar a pokračujte, dokud se rýže neuvaří. Vmíchejte parmazán a dobře promíchejte. Rizoto nechte při pokojové teplotě vychladnout.
Fáze 2 /5
V hluboké míse rozšlehejte vejce. Do další hluboké mísy dejte strouhanku. Z rizota vytvarujte malé kuličky o průměru asi 3 cm. Kuličky namáčejte do vaječné směsi, poté do strouhanky a nechte chladnout v chladničce po dobu 45 minut.
Fáze 3 /5
Desku v nádobě zakryjte pečicím papírem a na něj položte arancini. Zahajte proces vaření.
Fáze 4 /5
V polovině pečení arancini otočte.
Fáze 5 /5
Podávejte samostatně nebo s červeným či zeleným pestem.