Švýcarský bramborák s grilovanými houbami
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
6 os.
1 kg Brambory
150 g Cibule (asi 1 velká)
1 pl. Bramborový škrob
1 čl Kmín
1 pl. Slunečnicový olej
2 Vejce
500 g Žampióny
2 strou. Česnek
60 g Jarní cibulky
2 pl. Slunečnicový olej
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte brambory. Nastrouhejte je na hrubém struhadle, vymačkejte z nich nad mísou rukama vodu a dejte je do jiné mísy. Oloupejte a nasekejte cibuli a přidejte ji k bramborám. Z mísy opatrně slijte přebytečnou vodu, seberte škrob, který klesl ke dnu, a dejte ho do mísy spolu s dalším bramborovým škrobem. Přidejte kmín, olej a vejce. Hodně osolte a opepřete a zamíchejte.
Fáze 2 /5
Směs na bramborák nalijte do zapékací mísy. Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut.
Fáze 3 /5
Mezitím omyjte houby a nakrájejte je na 1 cm silné plátky. Dejte je do mísy s oloupaným a nasekaným česnekem, najemno nasekanou cibulí, olejem, solí a pepřem. Vše smíchejte.
Fáze 4 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Pomocí dvou obraceček bramborák opatrně otočte. Polovinu hub dejte na grilovací desku. Nechte grilovat 10 minut. V polovině je otočte. Dejte stranou a zbytek hub připravte stejným způsobem. Ještě jednou bramborák otočte asi 5 minut předtím, než jsou houby ugrilované.
Fáze 5 /5
Bramborák podávejte nakrájený na kousky spolu s houbami.