Čokoládový mramorový koláč s karamelem
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 30 min
Příprava - 50 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
20 g Máslo na vymazání formy
350 g Cukr
60 g Med
5 cl Voda
100 g Solené máslo
12 cl Smetana na vaření
20 cl Kuchyňský olej
4 Vejce
250 g Mouka
1 Kypřicí prášek do pečiva
20 g Kakao
7 cl Mléko
Příslušenství
Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /5
Dortovou formu o velikosti 20 cm vymažte tukem.
Fáze 2 /5
V malém rendlíku ohřejte 160 g cukru s medem a vodou. Když se začne tvořit karamel, přidejte kostičky másla a smetanu tak, abyste necákali. Postavte stranou.
Fáze 3 /5
Připravte si těsto: smíchejte olej a zbývající cukr. Přidejte vejce, pak prosijte mouku a kypřicí prášek do pečiva. Směs rozdělte na dvě stejné části: do jedné přidejte kakao a mléko a do druhé 150 g vychladlého karamelu.
Fáze 4 /5
3 lžíce čokoládového těsta nalijte do formy na dort, poté 3 lžíce karamelového těsta a tak pokračujte, abyste vytvořili mramorovou strukturu koláče. Formu vložte na gril do prostřední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zavřete dvířka.
Fáze 5 /5
Nastavte program DEZERT na 50 minut při teplotě 160 °C. Po 35 minutách pečení přikryjte koláč pečicím papírem, aby na povrchu příliš nezhnědl. Než koláč vyklopíte z formy, nechte ho vychladnout. Na vršek nalijte zbytek karamelu a podávejte.