Čokoládový mramorový koláč s karamelem
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládový mramorový koláč s karamelem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 20 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    50 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 20 g Máslo na vymazání formy

  • 350 g Cukr

  • 60 g Med

  • 5 cl Voda

  • 100 g Solené máslo

  • 12 cl Smetana na vaření

  • 20 cl Kuchyňský olej

  • 4 Vejce

  • 250 g Mouka

  • 1 Kypřicí prášek do pečiva

  • 20 g Kakao

  • 7 cl Mléko

Příslušenství

  • Odkapávací miska
    Odkapávací miska

Příprava

Fáze 1 /5

Dortovou formu o velikosti 20 cm vymažte tukem.

Fáze 2 /5

V malém rendlíku ohřejte 160 g cukru s medem a vodou. Když se začne tvořit karamel, přidejte kostičky másla a smetanu tak, abyste necákali. Postavte stranou.

Fáze 3 /5

Připravte si těsto: smíchejte olej a zbývající cukr. Přidejte vejce, pak prosijte mouku a kypřicí prášek do pečiva. Směs rozdělte na dvě stejné části: do jedné přidejte kakao a mléko a do druhé 150 g vychladlého karamelu.

Fáze 4 /5

3 lžíce čokoládového těsta nalijte do formy na dort, poté 3 lžíce karamelového těsta a tak pokračujte, abyste vytvořili mramorovou strukturu koláče. Formu vložte na gril do prostřední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zavřete dvířka.

Fáze 5 /5

Nastavte program DEZERT na 50 minut při teplotě 160 °C. Po 35 minutách pečení přikryjte koláč pečicím papírem, aby na povrchu příliš nezhnědl. Než koláč vyklopíte z formy, nechte ho vychladnout. Na vršek nalijte zbytek karamelu a podávejte.