Batátové gnocchi s s šalvějovým máslem
- Celková doba 50 min
- 30 minPříprava 
- 20 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
4 os.
- 500 g Batáty 
- 1 Vejce 
- 220 g Mouka 
- 20 g Strouhaný Parmezán 
- 0.5 čl Muškátový ořech 
- Sůl, pepř 
- 100 g Máslo 
- 2 cl Voda 
- 5 list Listy šalvěje 
- Sůl, pepř 
- Hoblinky Parmezánu 
Příslušenství
- Zapékací mísa 
Příprava
Fáze 1 /10
Oloupejte a nakrájejte batáty na 2cm kostky. Vložte je do zapékací misky a zalijte vodou.
Fáze 2 /10
Přiveďte k varu a vařte přikryté 15 minut.
Fáze 3 /10
Po uvaření batátů sceďte je a odvažte 300 g dužiny. Vložte je do nádoby.
Fáze 4 /10
Vidličkou dužinu rozmačkejte, poté přidejte vejce, mouku, strouhaný parmazán a muškátový oříšek. Dochuťte a promíchejte, aby vzniklo měkké těsto.
Fáze 5 /10
Zapékací misku naplňte vodou a přiveďte k varu.
Fáze 6 /10
Těsto vytvarujte do rohlíků, které zasypte moukou, aby se těsto nelepilo. Z rohlíků vykrajujte malé gnocchi.
Fáze 7 /10
Gnocchi vařte 3 minuty ve vroucí vodě. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
Fáze 8 /10
Zapékací misku umyjte a na středním plameni rozehřejte máslo s vodou. Přidejte lístky šalvěje a poté uvařené noky. Míchejte, aby se gnocchi prohřály. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 9 /10
Jakmile směs vody a másla začne obalovat gnocchi, dejte je do misky a posypte hoblinkami parmazánu.
Fáze 10 /10
Ihned podávejte.






