Špagety bolognese
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
800 g Rajčata
1 Cibule
1 strou. Česnek
2 plátek Olivový olej
500 g Mleté maso
3.5 pl. Červené víno
500 g Rajčatový protlak
1 čl Provensálské koření
1 pl. Cukr
1 Kajenský pepř
Sůl, pepř
1 pl. Hrubá sůl
500 g Špagety
6 g Strouhaný parmazán
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /11
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /11
Rajčata oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Fáze 3 /11
Rozehřejte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Nalijte do ní polovinu olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nebude průsvitná a lehce karamelizovaná.
Fáze 4 /11
Přidejte maso a za občasného míchání ho smažte, dokud nebude propečené.
Fáze 5 /11
Šťávu z masa deglazujte červeným vínem. Vařte, dokud se víno úplně neodpaří.
Fáze 6 /11
Přidejte rajčata, rajský protlak, česnek, provensálské bylinky, cukr a kajenský pepř. Osolte a opepřete. Vařte 15 minut.
Fáze 7 /11
Přikryjte pokličkou. Snižte plamen a udržujte v teple na velmi nízkém plameni.
Fáze 8 /11
Naplňte hrnec 2,5 litry vody. Přikryjte a přiveďte k varu.
Fáze 9 /11
Do vody přidejte hrubou sůl. Přidejte špagety a uvařte je al dente podle pokynů na obalu.
Fáze 10 /11
Sceďte špagety. Přidejte zbývající olivový olej a promíchejte.
Fáze 11 /11
Podávejte špagety s omáčkou a posypte strouhaným parmazánem.