Sametový čokoládový jogurt
- Celková doba 8 hod. 5 min
- 5 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
40 cl Trvanlivé plnotučné mléko
100 g Tmavá čokoláda na vaření
30 g Cukr krupice
0.5 sáček Jogurtová kultura
Příslušenství
Forma na pečení Parní koš
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
V míse smíchejte mléko, čokoládu a cukr. Po rozpuštění a vychladnutí čokolády (40 °C) přidejte jogurtovou kulturu a zamíchejte.
Fáze 3 /8
Směs nalijte do dortové formy.
Fáze 4 /8
Do nádoby nalijte 50 ml vody.
Fáze 5 /8
Formu dejte do napařovacího koše.
Fáze 6 /8
Po dokončení tepelné úpravy nezapomeňte formu vyjmout a jogurt zamíchat. Nechte vychladnout.
Fáze 7 /8
Nechte jogurty projít tepelnou úpravou.
Fáze 8 /8
Směs nalijte do skleniček. Jogurty uchovávejte v chladničce.