Sametový čokoládový jogurt
- Celková doba 8 hod. 10 min
- 10 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
80 cl Velmi horké Trvalé plnotučné mléko
200 g Hořká čokoláda
60 g Krupicový cukr
1 sáček Jogurtové startovací kultury
Příslušenství
Sada 8 sklenic
Příprava
Fáze 1 /8
Do velké nádoby nalijte horké plnotučné mléko.
Fáze 2 /8
Přidejte kousky hořké čokolády do horkého mléka a dobře promíchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs nebude hladká.
Fáze 3 /8
Přidejte krupicový cukr a promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Fáze 4 /8
Nechte směs vychladnout na teplotu kolem 40°C.
Fáze 5 /8
Přidejte sáček se startovacími kulturami do vychladlé směsi a promíchejte, aby se kultury rovnoměrně rozložily v celé směsi.
Fáze 6 /8
Směs nalijte do sklenic.
Fáze 7 /8
Uzavřené sklenice umístěte na sebe do nádoby přístroje. Zahajte proces vaření.
Fáze 8 /8
Nechte vychladnout.