Vegetariánské pita chleby s houbovou shawarmou
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
4 os.
120 g Řecký jogurt
1 špet. Kurkuma
1 špet. Mleté chilli
Sůl, pepř
400 g Hlíva ústřičná
100 g Nakrájená červená cibule (cca 1 cibule)
3 pl. Olivový olej
1 čl Mletý kmín
1 čl Mletý koriandr
0.5 čl Mletá paprika
50 g Strouhané červené zelí
1 pl. Jablečný ocet
1 čl Olivový olej
1 špet. Sůl
2 Velké pita chleby
4 pl. Čerstvý koriandr
Příprava
Fáze 1 /7
Hlívu natrhejte a nakrájejte na pravidelné kousky o velikosti asi 3 až 4 cm. Dejte do mísy s nakrájenou cibulí, olivovým olejem, mletým kmínem, koriandrem a mletou paprikou. Promíchejte a nechejte 10 minut odpočinout.
Fáze 2 /7
Zelí marinujte v octě a olivovém oleji. Dochuťte solí. Promíchejte a dejte vychladit.
Fáze 3 /7
Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.
Fáze 4 /7
Houby opékejte na středním plameni za pravidelného míchání. Opékejte asi 20 minut do zlatohněda. Dobu opékání upravte dle velikosti vašich hub. Dochuťte solí.
Fáze 5 /7
Omáčku připravte smícháním ingrediencí. Podle chuti okořeňte.
Fáze 6 /7
Pita chleby ohřejte.
Fáze 7 /7
Půlené pita chleby podávejte s červeným zelím, jogurtovou omáčkou a shawarmou z hlívy ústřičné. Posypte koriandrem. Pokud chcete, můžete podávat s hranolky.