Pita chleby - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pita chleby

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 36 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

4 os.

  • 9 g Sušené pekařské droždí (1 sáček)

  • 1 čl Cukr

  • 300 g Voda

  • 550 g Mouka T45

  • 1.5 čl Sůl

Příprava

Fáze 1 /8

V teplé vodě rozpusťte droždí a cukr.

  • 9g Sušené pekařské droždí (1 sáček)
  • 1čl Cukr
  • 300g Voda

Fáze 2 /8

Do mísy dejte prosátou mouku a sůl. Přidejte směs droždí, cukru a vody. Sůl nesmí přijít do kontaktu s droždím. Hněťte ručně 5 minut, dokud není směs hladká a nelepí se na prsty.

  • 9g Sušené pekařské droždí (1 sáček)
  • 1čl Cukr
  • 300g Voda
  • 550g Mouka T45
  • 1.5čl Sůl

Fáze 3 /8

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout při pokojové teplotě.

Fáze 4 /8

Z těsta vytvarujte kouli a nakrájejte ji na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujte kouli. Znovu přikryjte a nechejte 15 minut odpočívat.

Fáze 5 /8

Pracovní plochu lehce posypte moukou a válečkem rozválejte kousky těsta na kulaté placičky o průměru 16 až 18 cm.

Fáze 6 /8

Před vložením placiček zahřejte pánev bez tuku na střední teplotu a vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.

Fáze 7 /8

Vložte placičky do pánve a opékejte 2 až 3 minuty z každé strany.

Fáze 8 /8

Podávejte jako předkrm s tapenádami.