Pita chleby
- Celková doba 1 hod. 36 min
- 30 min
Příprava - 6 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
9 g Sušené pekařské droždí (1 sáček)
1 čl Cukr
300 g Voda
550 g Mouka T45
1.5 čl Sůl
Příprava
Fáze 1 /8
V teplé vodě rozpusťte droždí a cukr.
Fáze 2 /8
Do mísy dejte prosátou mouku a sůl. Přidejte směs droždí, cukru a vody. Sůl nesmí přijít do kontaktu s droždím. Hněťte ručně 5 minut, dokud není směs hladká a nelepí se na prsty.
Fáze 3 /8
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout při pokojové teplotě.
Fáze 4 /8
Z těsta vytvarujte kouli a nakrájejte ji na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujte kouli. Znovu přikryjte a nechejte 15 minut odpočívat.
Fáze 5 /8
Pracovní plochu lehce posypte moukou a válečkem rozválejte kousky těsta na kulaté placičky o průměru 16 až 18 cm.
Fáze 6 /8
Před vložením placiček zahřejte pánev bez tuku na střední teplotu a vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.
Fáze 7 /8
Vložte placičky do pánve a opékejte 2 až 3 minuty z každé strany.
Fáze 8 /8
Podávejte jako předkrm s tapenádami.