Vegetariánský Pad Thai
- Celková doba 25 min
- 20 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
160 g Rýžové nudle
80 g Červená cibule
50 g Bílá cibule
200 g Mrkev
200 g Uzené tofu
3 strou. Česnek
1 pl. Nastrouhaný zázvor
1 plátek Olej
4 Vejce
200 g Klíčky
4 pl. Sójová omáčka
4 Limetky
4 pl. Sladkokyselá omáčka
1 špet. Sůl
4 pl. Burské oříšky
2 Jarní cibulky
4 pl. Nasekaný čerstvý koriandr
Příslušenství
Zapékací mísa Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /8
Uvařte rýžové nudle (podle návodu na obalu) ve velkém množství vroucí vody. Ihned je nechte vychladnout pod studenou vodou a uložte je stranou ve studené vodě na později.
Fáze 2 /8
Oloupejte červenou cibuli, bílou cibuli a mrkev. Červenou cibuli rozkrojte napůl. Cibuli a mrkev najemno nakrájejte. Oloupejte a nakrájejte česnek a zázvor.
Fáze 3 /8
Zahřejte hrnec na vysokém plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience.
Fáze 4 /8
Opečte červenou cibuli, bílou cibuli, mrkev a tofu na troše oleje asi 6 až 8 minut. Pravidelně míchejte. Dejte stranou.
Fáze 5 /8
Zahřejte hrnec na středním plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience.
Fáze 6 /8
Vlijte rozšlehaná vejce. Míchejte stálým mícháním dřevěnou vařečkou, dokud nemáte míchaná vejce. Přidejte scezené nudle, nasekaný česnek a zázvor, klíčky, cibuli, mrkev a tofu, které jste si dali stranou. Vařte 2 až 3 minuty za pravidelného míchání. Ujistěte se, že klíčky jsou stále křupavé.
Fáze 7 /8
Zalijte sójovou omáčkou a limetkovou šťávou a na vysokém plameni 3 minuty snižte teplotu, dokud směs mírně nezíská sirupovou konzistenci. Přidejte sladkokyselou omáčku a špetku soli. Promíchejte a podávejte.
Fáze 8 /8
Před konzumací: posypte drcenými arašídy, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.