Veganské tofu nugety s chilli omáčkou
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
400 g Extra pevné tofu
1 Velká brambora
1 Mrkev
6 g Mouka
6 cl Sója mléko
1 čl Rostlinný olej
10 g Kypřicí prášek
Sůl, pepř
1 Jarní cibulka, omytá a nasekaná
3 strou. Česnek, oloupaný a nasekaný
50 g Strouhanka panko
8 cl Rýžový ocet
8 cl Voda
10 g Třtinový cukr
0.5 čl Chilli prášek
0.5 čl Zázvor
1 čl Sójová omáčka
1 pl. Kukuřičná mouka
Limetkové klínky k podávání
Pažitka, omytá a nasekaná na ozdobu
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /10
Vyjměte tofu z obalu a osušte ho zabalením do papírové utěrky nebo čisté kuchyňské utěrky, na kterou položíte plochý, těžký předmět (například hrnec nebo talíř). Nechte odpočinout 10 minut, dokud se nevstřebá veškerá tekutina.
Fáze 2 /10
Dejte tofu do mísy a rozmačkejte ho vidličkou nebo rukama, přičemž zanechte několik kousků. Dejte stranou.
Fáze 3 /10
Omyjte, oloupejte a nastrouhejte bramboru a dejte ji do kuchyňské utěrky, aby se vyždímala všechna tekutina. Oloupejte a nastrouhejte mrkev.
Fáze 4 /10
Smíchejte bramboru, mrkev a rozmačkané tofu dohromady v misce a dejte stranou. V další misce smíchejte mouku, sójové mléko, rostlinný olej a kypřicí prášek. Míchejte, dokud nezískáte zcela hladkou konzistenci.
Fáze 5 /10
Přidejte tuto směs do bramborovo-mrkvové směsi s tofu. Tato směs by měla pomoci spojit všechny ingredience dohromady. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Omyjte a nakrájejte jarní cibulku a oloupejte a nasekejte česnek, poté je přidejte do směsi. Přidejte polovinu strouhanky panko a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience zcela propojily.
Fáze 6 /10
Ze směsi vytvarujte kuličky a poté je zploštěte na malé nugety (přibližně 15 nuget). Pokud je směs příliš vlhká nebo se nespojuje, můžete přidat trochu mouky, aby se zpevnila. Následně nugety obalte v zbytku strouhanky panko.
Fáze 7 /10
Rozehřejte pánev a počkejte, až Thermal-Signal zcela zčervená, než přidáte ingredience. Dejte nugety na pánev. Dávejte pozor, aby se nedotýkaly, rozmístěte je. Smažte na středním ohni přibližně 15 minut, dokud nebudou křupavé a zlatavé, a v polovině smažení je otočte. Postup opakujte se zbytkem nuget.
Fáze 8 /10
Mezitím připravte chilli omáčku. Oloupejte a nasekte zázvor. Rozpusťte kukuřičnou mouku v jedné polévkové lžíci vody. Do kastrolu přidejte rýžový ocet, vodu, třtinový cukr, chilli prášek, zázvor a sójovou omáčku, dobře promíchejte a přiveďte k varu, přičemž pravidelně míchejte.
Fáze 9 /10
Jakmile se cukr rozpustí, přidejte směs s kukuřičnou moukou a neustále míchejte asi 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne. Nechte omáčku zcela vychladnout v zapékací nádobce (ramekin).
Fáze 10 /10
Nugety dejte na talíř a ozdobte limetkovými klínky a nasekanou pažitkou, poté doprostřed položte zapékací nádobku s chilli omáčkou. Podávejte teplé.