Tagliatelle carbonara, klasický recept!
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
12 plá. Pancetta
50 g Parmezán nebo pecorino
5 Žloutky
Sůl, pepř
500 g Čerstvé tagliatelle
1 plátek Olivový olej
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /7
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /7
Plátky pancetty nakrájejte na kousky. Nastrouhejte parmazán. Žloutky a polovinu parmazánu chvíli šlehejte metličkou a lehce dochuťte solí a pepřem. Měla by vzniknout pěnivá a krémová směs. Dejte ji do lednice.
Fáze 3 /7
Naplňte nádobu studenou vodou (tato voda bude použita k zabránění vaření těstovin). Nalijte 3 litry vody do hrnce a přiveďte k varu. Osolte.
Fáze 4 /7
Přidejte tagliatelle. Znovu přiveďte k varu a vařte podle pokynů na obalu. K omáčce ze žloutků a parmazánu přidejte 2 lžíce vody z těstovin, aby se zředila. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a vložte do studené vody.
Fáze 5 /7
Rozpalte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Zalijte olivovým olejem. Plátky pancetty opečte dozlatova a lehce křupava.
Fáze 6 /7
Sceďte tagliatelle a přidejte je k pancettě, aby se prohřály a dodaly jim chuť.
Fáze 7 /7
Těstoviny nalijte do servírovací misky. Přidejte žloutkovou a parmazánovou omáčku a promíchejte, aby se těstoviny obalily.