Tagliatelle carbonara, klasický recept! - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tagliatelle carbonara, klasický recept!

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 25 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 12 plá. Pancetta

  • 50 g Parmezán nebo pecorino

  • 5 Žloutky

  • Sůl, pepř

  • 500 g Čerstvé tagliatelle

  • 1 plátek Olivový olej

Příslušenství

  • Ingenio hrnce a pánve
    Ingenio hrnce a pánve

Příprava

Fáze 1 /7

Při vaření na sporáku a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.

Fáze 2 /7

Plátky pancetty nakrájejte na kousky. Nastrouhejte parmazán. Žloutky a polovinu parmazánu chvíli šlehejte metličkou a lehce dochuťte solí a pepřem. Měla by vzniknout pěnivá a krémová směs. Dejte ji do lednice.

  • 12plá. Pancetta
  • 50g Parmezán nebo pecorino
  • 5 Žloutky
  • Sůl, pepř

Fáze 3 /7

Naplňte nádobu studenou vodou (tato voda bude použita k zabránění vaření těstovin). Nalijte 3 litry vody do hrnce a přiveďte k varu. Osolte.

  • Sůl, pepř

Fáze 4 /7

Přidejte tagliatelle. Znovu přiveďte k varu a vařte podle pokynů na obalu. K omáčce ze žloutků a parmazánu přidejte 2 lžíce vody z těstovin, aby se zředila. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a vložte do studené vody.

  • Sůl, pepř
  • 500g Čerstvé tagliatelle

Fáze 5 /7

Rozpalte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Zalijte olivovým olejem. Plátky pancetty opečte dozlatova a lehce křupava.

  • 1plátek Olivový olej

Fáze 6 /7

Sceďte tagliatelle a přidejte je k pancettě, aby se prohřály a dodaly jim chuť.

Fáze 7 /7

Těstoviny nalijte do servírovací misky. Přidejte žloutkovou a parmazánovou omáčku a promíchejte, aby se těstoviny obalily.