Carbonara ze žluté mrkve
- Celková doba 17 min
- 15 min
Příprava - 2 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Žlutá mrkev
4 Vejce
4 pl. Zakysaná smetana
150 g Slanina
4 Křepelčí vejce
Parmezán
Sůl, pepř
Příslušenství
Hrnec/kastrol Pánev
Příprava
Fáze 1 /6
Pomocí škrabky nakrájejte mrkev na tagliatelle tím, že je budete strouhat podélně.
Fáze 2 /6
Připravte omáčku: v míse prošlehejte dvě vejce se zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.
Fáze 3 /6
Osmahněte slaninu na pánvi.
Fáze 4 /6
Vysoký hrnec naplňte vodou. Přiveďte vodu k varu, přidejte špetku soli a vařte mrkev 2 minuty. Sceďte ji.
Fáze 5 /6
Vložte tagliatelle do misky s omáčkou, přidejte slaninu a promíchejte.
Fáze 6 /6
Podávejte s křepelčím vejcem a parmezánem.
