Letní zeleninový tian
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 25 min
Příprava - 50 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Rajčata
2 Zelené cukety
2 Žluté cukety
2 Lilek
1 Žlutá paprika
1 Cibule
4 strou. Česnek
0.5 sva. Petržel
2 list Bobkový list
1 vět. Čerstvý tymián
1 vět. Rozmarýn
8 list Bazalka
4 pl. Olivový olej
1 pl. Hrubá sůl
1 špet. Jemná sůl
1 špet. Čerstvě mletý pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Lilky nakrájejte na plátky a dejte je do velké salátové mísy s hrubou solí a nechte 20 minut okapat.
Fáze 2 /8
Lilky opláchněte studenou vodou a osušte. Poté je potřete olivovým olejem.
Fáze 3 /8
Rajčata, zelené cukety, žluté cukety, lilky a cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Žlutou papriku nakrájejte na proužky.
Fáze 4 /8
Zapékací misku vhodnou pro velikost vašeho spotřebiče vytřete stroužkem česneku. Ostatní stroužky česneku, rozčtvrcené, rozložte na dno misky.
Fáze 5 /8
Kolečka zeleniny rozložte do misky v řadách, lehce je položte a pevně přitlačte. Střídejte zeleninu: rajče, lilek, žlutou cuketu, zelenou cuketu, cibuli a žlutou papriku.
Fáze 6 /8
Pokapejte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou, tymiánem a rozmarýnem. Přidejte bobkové listy. Osolte a opepřete.
Fáze 7 /8
Misku vložte do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 8 /8
Misku posypte bazalkovými listy. Podávejte teplé, například jako přílohu ke grilovanému masu.
